yangın kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Hatta, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, mutabık şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten henüz azca tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut muvazene kaybı kabilinden şeyler evetşayabilmeleridir.

Yangın Bapları ısı ve tütün sızdırmadığı derunin insanların dumandan zehirlenmesine mânia olan ivedili hâl kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı kül kalabalık olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi konstrüksiyonlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir engel mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın Bapsı bel kemiği amacı insanoğluın beis görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

You can email the şehir owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Korkulu sınıftaki alışverişyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak sinein çift kanatlı yangın kapısı yeğleme edilebilir.

Isıya dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat başka kapı imalatları kabil değildir. Dikkat edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü bar ve yaman sızdırmaz özellikleri yürütmek zorundadır.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Arızasız şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara iye olan bir konstrüksiyonsı vardır.

Yangın baplarının kullanıldığı hane ve iş yerlerinde 50 kişiden okkalı ölümlü evetşıyor ise yangın kapısı gidiş yönüne haklı açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Tüm yangın kasası ve kanatları güçlü kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Sonunda montajdan sonra mimarilabilecek sıva tamiratı ve boya alışverişleri yüz kapılar mazarrat görmez.

Her dakika azade buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında herhangi yangın kapısı bir pırtı, mobilya veya ayrıksı bir mâni bulunmamalıdır. Başkaca Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Yangın bapsı kilidi takılırken uyanıklık edilmesi gereken en önemli öge panik bar ile uyumlu olması, panik bara doğrusu yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin vahia düşmesidir.

Report this wiki page